Dansstijlen

“THEY SAID: DO YOU LOVE ME? I TELL’M ONLY PARTLY, I ONLY LOVE MY DANCESCHOOL, I’M SORRY”

CLIPDANCE
In deze les zullen verschillende dansstijlen aan bod komen o.a. hip hop lyrical, commercial, girly, … Clipdance verwijst naar dansen zoals bij concerten, tv shows, videoclips en films. Daarom ligt de focus in deze les op precisie, performance en persoonlijkheid.

CONTEMPORARY
Een mix van moderne danstechnieken, ballet en hedendaags. Een technische dansstijl met ruimte voor grondwerk, improvisatie en het vinden van flow.

COMMERCIAL
Tijdens deze les gebruikt de lesgever foundations van verschillende dansstijlen om zo een eigen stijl te bekomen. Bij Commercial draait het om het opzoeken van grenzen.

DANCEHALL/AFRO FUSION
Combinatie van reggae en hip hop afkomstig uit Jamaica. De focus ligt op energie en snelheid afwisselend met zachte moves. Uithouding, voetenwerk en bovenlichaambeweging zijn key.

FUNKY HIP HOP
Perfecte fusie van verschillende dansstijlen waaronder hip hop, funk, break, popping en locking.

GIRLY HIP HOP
Specifieke hip hop stijl waar hip hop gecombineerd wordt met vrouwelijke moves en expressies. Girly hip hop is een vrij sexy en dynamische dansstijl.

HIGH HEELS
Feminine hip hop op hoge schoenen waar de focus ligt op het vinden van je zelfvertrouwen, het opbouwen van kracht/techniek en het op zoek gaan naar je ‘inner sexiness’.

HIP HOP
Hip hop is ontstaan uit streetdance en focust zich op energie, kracht en expressie. Hip hop geeft je ruimte om vrij te zijn in dans.

KIDS DANCE
In deze les zullen er verschillende dansstijlen aan bod komen om de kids voor te bereiden. Zo krijgen ze de basis van vele dansstijlen en worden ze ‘all-round dancers’.

MINI DANCE
Een leuke en speelse manier om je kleintje voor het eerst kennis te laten maken met dans. Tijdens onze HIP HOP MINI les wordt er een choreografie, die bestaat uit basisbewegingen van hip hop en streetdance, aangeleerd. Hierdoor leren de kids de beginselen van dans.

MODERN HIP HOP
Combinatie van hip hop en modern; vloeiende bewegingen gecombineerd met krachtige en korte bewegingen. Deze dansstijl is zeer lyrical en emotional.

STREETDANCE
Streetdance is een dansstijl die ontstaan is ‘on the streets’. Snelle en krachtige moves zijn opvallend voor deze stijl.